Армія РФ підтягує всі свої сили вздовж кордону Харківщини - ЗСУ

Армія РФ підтягує всі свої сили вздовж кордону Харківщини - ЗСУ

Українська танкова дивізія ЗС РФ активно рухається біля кордону Харківщини

Заступник командира батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї ОШБр Олесь Маляревич повідомив, що Кантемирівська танкова дивізія ЗС РФ, яка двічі впродовж великої війни втратила боєздатність, зараз знаходиться біля північного кордону Харківщини.

"Та сама Кантемирівська танкова дивізія, з якою вже двічі 92-га бригада зустрічалася на цій війні, двічі її знищувала - вони знову зібралися з силами, і зараз активно рухаються уздовж кордону, думають, де перетнути лінію державного кордону. Ми за ними спостерігаємо і готові дати відсіч. Але не можемо знищити їх на території Росії американськими засобами", - сказав Маляревич.

За словами Маляревича, на території РФ поблизу кордону Харківщини розташовані системи протиповітряної оборони, радари, пускові установки С-300, С-400 та батареї гаубиць, які обстрілюють українську територію.

"Вони підтягують всі свої сили до кордону, а по території Росії ми не можемо використовувати американське озброєння. Зараз всі-всі контакти з американцями, на горизонтальних і вертикальних рівнях, треба використовувати, щоб дозволили використовувати цю зброю по території Росії, де вони групуються", - зазначив представник 92-ї бригади.

Джерело: Суспільне Харків