Атаки дронів на НПЗ призвели до дефіциту бензину у Росії - ЗМІ

Атаки дронів на НПЗ
Атаки дронів на НПЗ

Безпілотники закінчили запас бензину в Росії

Удари безпілотників по нафтопереробних заводах у глибині Росії призвели до того, що там закінчився запас бензину. За даними видання Politico, у Росії різко зросли ціни на дизельне пальне для споживачів, зросли майже на 10 відсотків за останній тиждень.

Ціни на бензин також досягли шестимісячного максимуму, зросли більш ніж на 20 відсотків з початку року. Це сталося через постійні атаки на нафтопереробні заводи, які змушують підприємства змінити свою продукцію.

Атаки на нафтопереробні заводи несприятливо впливають на військову техніку, оскільки кількість наявного палива значно зменшилась. У 2023 році Росія заборонила експорт бензину та дизельного пального через дефіцит на внутрішньому ринку, але все одно паливо продавалося на міжнародному ринку дорожче ніж в середині країни-агресора.

Ситуація з нафтопереробними заводами ставить Росію перед важким вибором: фінансувати війну в Україні або забезпечити паливом свою армію та населення. Останнім часом атаки на нафтопереробні заводи у Росії зростають, це спецоперації українських військових, спрямовані на зниження виробництва палива у Росії.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також