Байден заявив Нетаньяху, що США не братимуть участі у наступальних діях Ізраїлю проти Ірану, - CNN

Байден похвалив американські сили

Президент Джо Байден похвалив американські сили за допомогу Ізраїлю. За його словами, вони збили "майже всі" безпілотники та ракети, які були випущені Іраном. Проте, Байден заявив, що США не планують брати участь у контратакуючих діях Тель-Авіва.

США виступають проти ізраїльського контрнаступу

Джо Байден заявив про це під час розмови з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Він підкреслив, що США будуть проти будь-якого ізраїльського контрнаступу проти Ірану.

Іранський напад на Ізраїль

Цей напад став першим випадком, коли Іран прямо атакував Ізраїль. Напад ризикував розпочати більш широкий регіональний конфлікт. США та Ізраїль готувалися до нападу кілька днів, як відповідь на ізраїльський удар по будівлі іранського консульства в Сирії, в результаті якого загинули 12 людей, включаючи двох іранських генералів.

Підтримка Ізраїлю

Президент Байден обіцяє, що американська підтримка захисту Ізраїлю від нападів Ірану та їх союзників є надійною. Він відзначив, що американські сили забезпечили перемогу, оскільки збили практично всі цілі, що атакувалися Іраном і проіранськими силами на Близькому Сході.

Додамо, що Іран попередив, що відповість з ще більшою силою, якщо Ізраїль продовжить завдавати удари.