Що приготувати на Новий Рік 2024: що готувати на стіл у рік Дракона

До новорічних свят залишилося зовсім небагато, тому варто вже заздалегідь продумати частування. Новорічний стіл не лише стане гордістю господині будинку, а й дозволить зібрати всіх рідних під час свят.

Втім, щороку постає питання, що приготувати на Новий рік: хочеться здивувати гостей і порадувати домочадців новими стравами. Важливо враховувати й й те, що приготувати на Новий рік 2024 року, якщо наступний рік буде під заступництвом містичного Дракона.

новий рік 2024 що готувати

Страви у 2024 році, що готувати на Новий рік повинні бути не тільки смачними, а й яскравими. Саме так найкраще зустрічати рік Дракона.

Як порадувати Дракона та закликати до будинку багатство?

З Драконом за східним календарем чимало повір'їв. Символ року досить відомий та магічний. Тому при питанні 2024 що приготувати, можна спробувати порадувати Дракона.

Що за повір'ям подарує рік Дракона:

  • успіх у всіх починаннях;

  • спокій у будинку;

  • фінансовий успіх.

 

що приготувати на новий рік Отже, на Новий Рік 2024, який, згідно з китайським календарем, буде роком Дракона, можна приготувати страви, що символізують удачу та достаток. Ось кілька ідей:

  1. Локшина з морепродуктами. Локшина у східній культурі асоціюється з довголіттям, а морепродукти символізують багатство. Краще таким продуктам приділити небагато місця на святковому столі.

  2. Смажений рис з овочами. Ще одна проста страва, яка дозволить порадувати Дракона. Смажений рис символізує багатство, а овочі додадуть фарб і свіжості до простої страви.

  3. Качка чи курка у східній культурі асоціюються із сімейним добробутом та повнотою життя.

  4. Фрукти. Новорічний стіл може бути прикрашений різноманітними фруктами, особливо тими, що вважаються символами удачі. У країнах Азії на Новий рік зазвичай купують цитруси.

  5. Солодощі у вигляді Дракона. Печиво, торти чи цукерки у формі дракона додадуть святковий настрій.

Ідей, що приготувати на Новий рік може бути багато. Достатньо додати азійські «нотки» до звичного святкового меню. Тоді й зовсім не виникатиме питання, чи 2024 новий рік що готувати й чим здивувати домочадців.

Класика на новорічному столі

що приготувати на новий рік 2024

Нюанси, що приготувати на Новий рік 2024 мало чим відрізняються від переживань минулих років. Завжди можна звертатися до класики, яка відповість і на запитання, що готувати на Новий рік.

Новий рік, втім, краще розглядати як свято для відпочинку всією родиною. Тому готувати весь день найкращі страви, щоб поставити на стіл й не з'їсти, нема рації.

2024 що готувати на Новий рік:

  1. Олів'є. Інгредієнти: варена картопля, горошок, морква, огірки, мʼясо, варені яйця, майонез. Рецепт: наріжте всі інгредієнти кубиками, додайте майонез, ретельно перемішайте.

  2. Смажена качка. Інгредієнти: качка, сіль, перець, часник, розмарин. Рецепт: приправте качку, запікайте у духовці з часником та розмарином.

  3. Салат мімоза. Інгредієнти: варена риба, картопля, яйця, цибуля, майонез. Рецепт: наріжте всі інгредієнти, викладайте шарами салат, промазуючи майонезом.

У 2024 що готувати на стіл – класика буде оптимальним варіантом. Тому що Новий рік 2024 готувати завжди залежить від настрою та традицій усередині сім'ї. Саме тому ТОП продуктів лише умовне поняття, а поставити на стіл буде достатньо і фруктів із шампанським. Втім, для гостей потрібно трохи більше постаратися. Тоді й весь 2024 рік пройде під настроєм щедрості та гостинності.

що приготувати на новий рік 2024

Новий 2024 що приготувати, якщо хочеться здивувати гостей неординарним підходом:

  1. Шарлотка. Інгредієнти: яблука, яйця, цукор, мука, кориця. Рецепт: наріжте яблука, змішайте тісто з яєць, цукру, борошна і кориці, запіечіть все в духовці.

  2. Борщ. Інгредієнти: буряк, капуста, морква, цибуля, картопля, м'ясо, томатна паста. Рецепт: обсмажте цибулю та моркву, додайте м'ясо, картоплю, буряк, капусту, томатну пасту, варіть до готовності.

  3. Карпачо з лососем. Інгредієнти: лосось, оливкова олія, лимон, пармезан, рукола. Рецепт: наріжте лосось тонкими скибками, полийте оливковою олією, додайте лимонний сік, посипте пармезаном та руколою.

Новий рік 2024 року що готувати: можна зробити зі свята незвичайний і навіть комічний захід.

Салати: Новий рік 2024 що готувати швидко та легко

Що приготувати на Новий рік, щоб точно не помилитися: салати та закуски. На них не доведеться витрачати багато часу та сил.

Декілька рецептів різдвяних салатів:

  1. Капустяний салат з гранатом і волоськими горіхами. Інгредієнти: червона капуста, гранат, горіхи, оливкова олія, мед, сіль, перець. Рецепт: наріжте капусту тонкими смужками, додайте гранатові зерна і волоські горіхи. Приготуйте заправку з оливкової олії, меду, солі та перцю.

  2. Салат з лососем та апельсинами. Інгредієнти: консервований лосось, апельсини, листя салату, оливкова олія, гірчиця, мед, сіль, перець. Рецепт: викладіть листя салату на тарілку, додайте нарізану рибу та часточки апельсина. Заправте салат міксом з оливкової олії, гірчиці, меду, солі та перцю.

  3. Овочевий салат з волоським горіхом і сиром Фета. Інгредієнти: помідори, огірки, червона цибуля, оливки, волоські горіхи, сир фета, оливкова олія, оцет, сіль, перець. Рецепт: наріжте овочі, додайте оливки, волоські горіхи та кубики сиру фета. Приготуйте заправку з оливкової олії, оцту, солі та перцю.

  4. Салат з грушею та блакитним сиром. Інгредієнти: листя салату, груші, блакитний сир, волоські горіхи, оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль, перець. Рецепт: розкладіть нарізані груші, кубики блакитного сиру та волоські горіхи на листя салату. Заправте салат міксом з оливкової олії, бальзамічного оцту, солі та перцю.

Пам'ятайте, що рецепти можна змінювати та адаптувати під свої смакові уподобання. Інгредієнти можна змінювати під переваги гостей.

що приготувати на новий рік 2024

В іншому випадку, навіть якщо вибрати найпростішу страву, її можна прикрасити та так додати новорічну атмосферу. Ситуацію може змінити й декор, який підкреслить символізм 2024 року. Наприклад, серветки із малюнком дракона чи невеликі фігурки символу року.