До Москви прибув новий вантажний рейс з Ірану: деталі від ЗСУ

До Москви прибув новий вантажний рейс з Ірану: деталі від ЗСУ

Російські загарбники виробляють дрони-камікадзе типу Shahed з Ірану

Російські військові все частіше використовують компоненти з Ірану для виробництва дронів-камікадзе типу Shahed. Недавно до Москви прибув рейс з новими комплектуючими. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Днями ми спостерігали переліт вантажного борту з Тегерану до Москви, що говорить про те, що готові вироби типу Shahed і комплектуючі до них, вони в активній роботі - зазначила Гуменюк.

Гуменюк також зазначає, що російський ворог усе частіше готує засоби ураження власною територією.

Останніми разами ми бачили, що ті дрони, які прилітали під час атак, маркувалися специфічними літерами російського алфавіту, що свідчить про те, що ворог все частіше займається виготовленням на своїй території відповідних об'єктів - додала вона.

Іран надає Росії балістичні ракети

Іран, ймовірно, постачив Росії сотні балістичних ракет класу "земля-земля". Ракети малої дальності Fateh-110, зокрема Zolfaghar, мали надійти до Росії. Експерти стверджують, що ці ракети можуть вражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Країни G7 погрожують Ірану у разі постачання ракет РФ. Лідери "Великої сімки" закликають Іран не передавати озброєння Росії, оскільки це призведе до дестабілізації регіону та підтримки війни Росії в Україні.

США не можуть підтвердити інформацію про передачу ракет РФ Іраном

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США не можуть підтвердити інформацію про передачу балістичних ракет Росії Іраном.

Він запевнив, що якщо така передача відбулася, то США відповідатимуть на це швидко і суворо, та порушать це питання в Раді безпеки ООН.

Читайте також: