Іспанська компанія допоможе Укрзалізниці перейти на євроколію

Іспанська компанія допоможе Укрзалізниці перейти на євроколію

Перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що Укрзалізниця та оператор залізничної інфраструктури ADIF планують запровадження потягів, що можуть адаптуватися до різної ширини колії.

Про це вона повідомила на пресконференції, яку вона провела разом з міністром економіки, торгівлі та підприємництва Іспанії Карлосом Куерпо Кабальєро.

За словами Свириденко, організується пілотний проєкт, в рамках якого будуть вироблятися потяги з розсувними колісними парами, які можуть пристосовуватися до різної ширини колії. Виникає питання про проектування, випробування та виготовлення таких вагонів, а також сертифікації системи в країнах, де вони будуть використовуватися.

"Для реалізації проєкту планується створення консорціуму іспанських компаній, які звернуться до Міністерства торгівлі Іспанії для залучення проєктного фінансування через механізм Фонду корпоративної інтернаціоналізації (FIEM) для АТ Укрзалізниця", - зазначила Свириденко.

Свій вклад в проєкт планує зробити також Іспанія, оскільки цей проєкт має велике економічне та символічне значення, допомагаючи з'єднати Україну з європейськими країнами. Іспанія обіцяє зробити фінансовий вклад після завершення підготовки технічного проекту та визначення його вартості.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: