Молоді українці можуть отримати до 150 тисяч гривень через "Дію": умови

Молоді українці отримують гроші через Дію
Молоді українці отримують гроші через Дію

Молоді підприємці в Україні можуть отримати грант на своє підприємство до 150 тисяч гривень через портал Дія. Про це повідомила перша віце-прем'єр-міністр України та Міністр економіки Юлія Свириденко. Гранти дозволяють молоді та ініціативним українцям віком до 25 років реалізувати свої бізнес-ідеї. Заявку на отримання гранту можна подати онлайн на порталі Дія у розділі "Грант на власну справу".

Молодим підприємцям не потрібно створювати нові робочі місця, але після отримання гранту їм варто відкрити ФОП. За три роки після першого гранту, підприємці зможуть отримати ще один грант від держави в рамках програми "Власна Справа" на загальних умовах. На сьогоднішній день, це до 250 тисяч гривень при наявності не менше двох робочих місць.

В рамках програми "Власна Справа" держава вже виділила понад 20 тисяч грантів на розвиток бізнесу молодим підприємцям майже на 5 мільярдів гривень. Окрім того, українці також можуть отримати мікрогранти від 50 до 250 тисяч гривень на різні потреби, такі як купівля устаткування, сировини, оренда приміщення тощо.

Щоб отримати грант, необхідно зайти на портал Дія та завантажити свій бізнес-план. Весь процес контролює Державна служба зайнятості. Детальну інформацію про отримання гранту за програмою "Власна Справа" можна знайти на сайті програми.

Україна також почала видавати гранти для студентів через портал Дія.

Читайте також