ISW назвав, скільки окупанти захопили кілометрів території України за 2024 рік

Росія захопила 305 квадратних кілометрів території України

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), Росія захопила 305 квадратних кілометрів території України з першого січня по перше квітня 2024 року.

Нарада з російським військовим керівництвом, що відбулася 2 квітня, була місцем, де міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що війська Росії захопили 403 квадратних кілометри території України з початку 2024 року.

ISW підтвердив ці дані, використовуючи візуальні докази, і продовжує аналізувати ситуацію. Вони також зазначають, що нестача матеріалів і ресурсів ускладнює ситуацію для України і робить її залежною від обмежених можливостей і резервів.

Це відповідає ризику російського прориву в інших секторах, які є менш забезпеченими. Також зазначається загальна нестабільність лінії фронту, яка може прискорити темп просування Росії.

ISW зазначає, що обмеження матеріальних ресурсів України дають російським збройним силам гнучкість у проведенні наступальних операцій. Це може сприяти їх з'єднанню та створити нелінійні можливості для досягнення оперативних успіхів в майбутньому.

Крім того, ISW раніше назвав напрямки наступу окупантів: Авдіївка та східний берег Дніпра в Херсонській області.