Головна

Італійський суд відхилив позов посла росії через текст про «вбивство путіна»

Італійський суд відхилив позов посла росії через текст про «вбивство путіна»

Суддя італійського міста Турін відхилила позов російського посла Сергія Разова до газети «La Stampa», де була опублікована стаття з побажаннями вбивства президента путіна для завершення війни в Україні.

Статтю під назвою «Війна України та росії: чи є вбивство тирана єдиним виходом» написав італійський колумніст Доменіко Квіріко ще 22 березня.

Квіріко висловив припущення, що за неможливості військового втручання третіх країн та блоку НАТО, а також дипломатичного вирішення конфлікту його можна закінчити лише ліквідацією путіна. Журналіст припустив, що російського маніяка, що збожеволів, уб'є хтось з його найближчого оточення.

Посол росії в Італії відреагував на статтю Квіріко, назвавши її «прикладом русофобії».

Потім за вказівкою з Кремля було подано російський позов до суду на автора матеріалу та головного редактора «La Stampa» – Массімо Джаніні. Російські юристи звинувачують італійців у підбурюванні до насильства щодо їхнього президента.

Суддя Джорджія де Пальма заявила, що «ця стаття у світлі конституційного принципу необхідної підстави для злочину не порушує громадський порядок і не є конкретно здатною підбурювати до скоєння злочину».

Сам журналіст Доменіко Квіріко вважає, що російське посольство неправильно витлумачило його статтю.

Читайте також: