Італійський суд відхилив позов посла росії через текст про «вбивство путіна»

Суддя італійського міста Турін відхилила позов російського посла Сергія Разова до газети «La Stampa», де була опублікована стаття з побажаннями вбивства президента путіна для завершення війни в Україні.

Статтю під назвою «Війна України та росії: чи є вбивство тирана єдиним виходом» написав італійський колумніст Доменіко Квіріко ще 22 березня.

Квіріко висловив припущення, що за неможливості військового втручання третіх країн та блоку НАТО, а також дипломатичного вирішення конфлікту його можна закінчити лише ліквідацією путіна. Журналіст припустив, що російського маніяка, що збожеволів, уб'є хтось з його найближчого оточення.

Посол росії в Італії відреагував на статтю Квіріко, назвавши її «прикладом русофобії».

Потім за вказівкою з Кремля було подано російський позов до суду на автора матеріалу та головного редактора «La Stampa» – Массімо Джаніні. Російські юристи звинувачують італійців у підбурюванні до насильства щодо їхнього президента.

Суддя Джорджія де Пальма заявила, що «ця стаття у світлі конституційного принципу необхідної підстави для злочину не порушує громадський порядок і не є конкретно здатною підбурювати до скоєння злочину».

Сам журналіст Доменіко Квіріко вважає, що російське посольство неправильно витлумачило його статтю.