Як вибрати зарядну станцію для дому, квартири та ноутбука

Як вибрати зарядну станцію для дому, квартири та ноутбука

У сучасних реаліях окрім пошуку павербанка, потрібно задуматися і про те, зарядна станція для дому як вибрати. Такі пристрої мають схожі характеристики, але відрізняються за тривалістю роботи та по можливості забезпечити будинок електрикою.

Про те, як вибрати зарядну станцію для дому, може замислитись кожен. Адже такий пристрій, попри досить високу ціну, може суттєво покращити комфорт, якщо є регулярні відключення світла.

Звертаючи увагу, як вибрати зарядну станцію для квартири або для дому, офісу та будь-якого приміщення, варто оцінити свої фінансові можливості та, звичайно, потреби.

Як вибрати портативну зарядну станцію?

Зарядна станція працює як і павербанк. Вона дозволяє заряджати деякі пристрої, коли до будинку чи квартири не надходить електрика. При цьому зарядна станція може бути великою і стаціонарною, а ще легшою (мова про портативну станцію).

зарядна станція для дому як вибрати

Задаючись питанням, як вибрати зарядну станцію для ноутбука або для холодильника, телевізора, варто розуміти, що все впирається. Мова про потужність, а вона безпосередньо впливає на вагу пристрою. Відповідно насамперед як вибрати зарядну станцію, визначитися з тим куди і як її можна буде поставити.

Вибір зарядної станції для дому, квартири та ноутбука вимагає врахування багатьох факторів, щоб забезпечити зручність, безпеку та сумісність з вашими пристроями. Тому цьому процесу варто приділити трохи більше уваги.

Основні параметри при виборі зарядної станції

Підбираючи зарядну станцію, можна брати до уваги характеристики, як у випадку з павербанками.

Спочатку слід приділити увагу портів. Про що йде мова:

  1. USB-C. Це універсальний порт, який підтримує зарядку пристроїв і передачу даних. USB-C Power Delivery (PD) є обов'язковим для швидкого заряджання ноутбуків.

  2. USB-A. Стандартні порти для заряджання більшості смартфонів, планшетів та інших гаджетів. Підтримка Quick Charge (QC) є бажаною для прискореної зарядки.

  3. DC-порти. Деякі зарядні станції мають додаткові виходи DC для специфічних пристроїв.

  4. AC-розетки. Можуть бути корисними для заряджання ноутбуків та інших побутових приладів.

Різні станції мають різні входи. Звісно, ​​що більше таких входів, то універсальніша зарядна станція.

Потужність заряджання

Далі йде за вибором потужності зарядки. У цьому випадку можна розглянути найпопулярніші варіанти, які точно доведеться частіше заряджати. Наприклад, для заряджання ноутбуків потрібна потужність від 45 Вт та вище, залежно від моделі. Краще вибирати станції з підтримкою USB-C PD 60 Вт та вище.

зарядна станція для дому як вибрати

Якщо йдеться про смартфон або планшет (їх заряджають також досить часто), то потужність зарядки для цих пристроїв варіюється від 18 Вт до 30 Вт для швидкого заряджання.

Сумісність

Йдемо далі і визначаємо сумісність пристроїв. Переконайтеся, що потужність зарядної станції відповідає вимогам пристроїв. Мова про ті пристрої, які використовуються найчастіше. Умовно, які пристрої потрібно заряджати, поки відсутня електрика.

Також переконайтеся, що зарядна станція підтримує необхідні стандарти швидкого заряджання, такі як QC, PD та інші. Тобто, потужності пристрою може вистачати, а входи можуть не відповідати зарядній станції.

Додаткові функції

Як і з павербанком, зарядна станція може мати додаткові функції. Вони не кардинально не змінюють ситуацію, але значно підвищують користь зарядної станції.

Серед дійсно важливих є функція зарядної станції, на яку потрібно звернути увагу, бездротова зарядка. Наявність майданчика для бездротової зарядки за стандартом Qi дозволить заряджати деякі пристрої навіть без кабелю. Тобто не треба буде думати про порти.

Також важливою додатковою функцією може стати LCD-дисплеї. Показують поточний статус зарядки, потужність і ємність, що залишилася. У цілому нині така функція досить корисна.

як вибрати зарядну станцію для дому

Зарядні станції досить потужні пристрої, тому обов'язково повинні бути додаткові функції, як захист. Наявність захисту від перегріву, перевантаження, короткого замикання стане важливим критерієм вибору зарядної станції.

Розмір та дизайн

Не найважливіший критерій, але його теж не можна ігнорувати, зовнішній вигляд та вагу зарядної станції. Насамперед вона має бути компактною. Адже великих і важких пристроїв просто не буде куди поставити, особливо в маленькому приміщенні або квартирі. До того ж зарядну станцію, навіть коли буде електрика, потрібно буде десь зберігати.

Дизайн станції може бути різним. Зупинятись на такій характеристиці не варто. Зарядна станція повинна вписуватися в інтер'єр і бути зручною у використанні, але це не є обов'язковою умовою.

Загальні рекомендації щодо вибору зарядної станції для дому та квартири

При виборі зарядної станції для дому, квартири та ноутбука важливо враховувати кількість портів та їх типи, потужність заряджання, сумісність із вашими пристроями, наявність додаткових функцій, а також розмір та дизайн пристрою. Загалом такі рекомендації більш універсальні.

як вибрати зарядну станцію для дому

Для дому та квартири підійдуть моделі з безліччю портів та можливістю бездротової зарядки. Для ноутбуків краще вибирати станції із підтримкою USB-C PD високої потужності.

Що ж до прикладів, тобто кілька варіантів хороших зарядних пристроїв. Зарядна станція для загального користування може стати універсальним варіантом. Простіше кажучи, це добротна станція, яка стане в нагоді в будь-якому будинку чи квартирі. Наприклад, зарядні станції Anker PowerPort Atom PD 4 (вона має два USB-C порти з PD і два USB-A порти з PowerIQ) та RAVPower 60W 6-Port USB Charger. Станція включає 6 портів USB-A з технологією iSmart, що забезпечує швидку і ефективну зарядку для всіх ваших пристроїв.

Як універсальний варіант може стати станція, яка підтримує потужність до 100 Вт, що достатньо для заряджання кількох пристроїв одночасно.

Є варіанти, які знадобляться для сімей, де багато пристроїв, які потрібно заряджати одночасно. Наприклад, зарядна станція з бездротовою зарядкою:

  1. CHOETECH Wireless Charging Station. Підтримує заряджання до 5 пристроїв одночасно, включаючи бездротову зарядку за стандартом Qi.

  2. Satechi Dock5 Multi-Device Charging Station. Включає бездротову зарядку і кілька USB-A та USB-C портів, ідеальна для заряджання смартфонів, планшетів та інших пристроїв.

Окрім іншого, такі станції і не найдорожчі.

Вибір зарядної станції для ноутбука

Щодо ноутбука або планшета, то для таких пристроїв підійдуть певні зарядні пристрої. Наприклад, Anker PowerPort Atom III Slim. Пристрій має підтримку USB-CPD з потужністю до 65 Вт, що підходить для більшості ноутбуків. У пристрою також компактний та легкий дизайн.

як вибрати зарядну станцію для квартири

Хорошим варіантом для ноутбука може стати Zendure SuperPort 4 із потужністю до 100 Вт через USB-C PD та додатковими портами USB-A. Така станція підходить для заряджання ноутбуків та інших пристроїв. За подібними параметрами можна визначити й інші, найбільш бюджетні варіанти.

Читайте також: