Глобальний збій у Facebook: причини, наслідки та смішні меми (фото)

Глобальний збій у Facebook, через який напередодні сім годин було закрито доступ до соцмереж і сервісів компанії, є наймасштабнішим з будь-коли зафіксованих.

Про це в ніч на вівторок, 5 жовтня, повідомляється на сторінці сервісу Downdetector.

"Відключення Facebook <...> стало найбільшим, яке ми коли-небудь бачили на Downdetector: понад 10,6 мільйона повідомлень про проблеми з усього світу", - йдеться в повідомленні.

Засновник Facebook Марк Цукерберг вперше прокоментував подію. Він заявив, що робота сервісів відновлюється, і вибачився за збій.

"Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger повертаються в онлайн-режимі. Вибачте за збій сьогодні - я знаю, наскільки ви покладаєтеся на наші послуги, щоб залишатися на зв'язку з людьми, які вам дорогі", - написав мільярдер.

У чому причини глобального збою в історії Facebook

У компанії Facebook заявили, що збій в роботі соцмережі стався через неправильні зміни конфігурації на магістральних маршрутизаторах. 

Про це повідомляється на сайті Facebook Engineering.

"Наші інженерні групи дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, які перервали цей зв'язок. Це порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв'язку наших центрів обробки даних, в результаті чого наші послуги були призупинені", - йдеться в повідомленні.

Глобальний збій у Facebook став темою мемів

Користувачі Мережі відреагували жартами і смішними картинками на найбільший із 2008 року збій у компанії Facebook. Героєм мемів став, зокрема, засновник Facebook Марк Цукерберг.

Відзначимо, поточний збій у роботі Facebook триває вже більше п'яти годин. Нинішній колапс соцмережі став найгіршим із 2008 року, коли сервіс відключився на добу.