Головна

Коли найкоротший день у році

Ранковий сонцестояння. Найкоротший день у році.

У природі багато приємних та цікавих подій. Наприклад, тривалість доби. Одні дні довші, інші навпаки коротше. З цією тривалістю днів пов'язано багато ритуалів.

коли найкоротший день у році

Питання, коли найкоротший день на рік, може бути цікавим для багатьох. Він нехай і маленький, але також підходить для різних святкувань та ритуалів. Дата, коли найкоротший день майже ніколи не змінюється. Такий нюанс також досить цікавий.

Коли варто відзначати найкоротший день на рік?

У північній півкулі найкоротший день року зазвичай припадає на 21 грудня, це день зимового сонцестояння. У південній півкулі найкоротший день на рік зазвичай припадає на 21 червня, це день зимового сонцестояння. Схожа ситуація і з найдовшим днем року.

коли найкоротший день у році

Найкоротший день року пов'язаний з феноменом, відомим як зимове сонцестояння. Саме тоді Сонце сягає найпівденнішого чи північного становища щодо екватора. У північній півкулі зимове сонцестояння відбувається зазвичай 21 грудня, коли Південний полюс нахилений до Сонця, що призводить до короткого періоду світла.

Навпаки, у південній півкулі зимове сонцестояння відбувається зазвичай 21 червня, коли Північний полюс нахилений до Сонця. В принципі, не потрібно дуже багато знати про такі дати, тому що вони повторюються щороку.

Що можна і не можна робити у найкоротший день року?

У різних культурах і традиціях найкоротший день року, який пов'язаний із зимовим сонцестоянням, може бути відзначений по-різному, що й не дивно. Наприклад, у деяких країнах проводяться святкові заходи чи світлові шоу, щоб відзначити цей день та привернути увагу до таких подій. З цим днем пов'язано багато традицій.

коли найкоротший день у році

У релігійних традиціях цей час може бути пов'язаний із особливими обрядами, молитвами чи церемоніями. В цьому випадку все знову залежить від країни та її культури. Також зустрічають настання зимового сезону. Такий варіант досить універсальний. У багатьох країнах цей день вирізняють. Раніше святкувався саме такий перехід з відповідними традиціями.

Що не можна робити цього дня:

розпочинати нові справи;

  • брати гроші у борг;

  • брати кредит;

  • витрачати багато грошей.

коли найкоротший день

Звісно, такі традиції сприймаються не всіма. Адже вони пов'язані з релігією. В останні роки такі традиції ніби отримали друге дихання і багато хто з радістю почав відзначати такий цікавий та потенційно корисний день.

Читайте також: