Оборона Донбасу. Стало відомо, скільки областей долучено до будівництва фортифікацій

Оборона Донбасу. Стало відомо, скільки областей долучено до будівництва фортифікацій

Фортифікаційні споруди на Донеччині будують разом із Хмельниччиною

Новий голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Тюрін розповів, що Хмельниччина спільно з Івано-Франківською, Чернівецькою, Черкаською та Полтавською областями зводять фортифікаційні споруди на Донеччині.

„Скільки туди завезено робітників та техніки з області, сказати не можу зі зрозумілих причин“, – зазначив Тюрін.”

Тюрін зазначив, що будівельні роботи проводяться швидко та якісно згідно з проєктною документацією, і почались вони вже у 2024 році. Він також наголосив, що робітники знаходяться на безпечній відстані від лінії бойових дій, тому для їхнього життя немає загрози.

Згідно зі словами голови облдержадміністрації, на Хмельниччині функціонує понад 3 тисячі укриттів, включаючи навчальні заклади. Також, лише за час війни введено в експлуатацію 2 тисячі додаткових укриттів.

Тюрін наголосив, що в Хмельниччині діє робоча група, яка контролює ефективне використання бюджетних коштів. Зокрема, вже пройшло аналіз близько 300 закупівель, і виявлено порушення у 32 з них на суму 138 мільйонів гривень.

„Інвестиції у будівництво шкільних укриттів є виправданими, оскільки навчальні заклади є місцями масового скупчення людей, які потребують належного рівня захисту. Крім того, ракети та «Шахеди» не завжди керуються великими містами, і ці небезпеки можуть стати для сіл“, – додав він.

Тимчасова слідча комісія щодо фортифікацій та закупівлі дронів була створена Верховною Радою. Очолив комісію нардеп від «Слуги народу» Микола Задорожній.

Читайте також: