Полонений найманець зі Шрі-Ланки розповів, як потрапив в Україну

Полонений найманець зі Шрі-Ланки розповів, як потрапив в Україну

Українець розповів про примусове приєднання до російської армії

Українські захисники взяли в полон громадянина Шрі-Ланки на східному фронті. Людина розповіла, що опинилася в російській армії після того, як їй примусово підписали контракт після закінчення візи. Російська влада обіцяла надати російський паспорт йому та його родині. Про це повідомляє «24 канал».

Людина приїхала в Росію для роботи. Інтерв'ю з нею взяли в лікарні, де лікували її поранення. У неї отримала осколкові поранення обличчя та черевної порожнини, а також гематоми очей. Її батьки не знавали, що її поранено.

Громадянин Шрі-Ланки розповів, що спочатку він працював на м'ясокомбінаті в Росії, а потім став кухарем у кафе Burger King у Москві. Однак його робоча віза закінчилася, і до нього підійшли незнайомі люди, які загрожували в'язницею, якщо він не підпише контракт на рік із російською армією. Вони також обіцяли йому та його батькам російські паспорти та високу зарплату.

Цей громадянин Шрі-Ланки стверджує, що не розумів, чого вимагають від нього, і не знав, що було в підписаних документах. Він володіє лише своєю рідною мовою, трохи англійською та російською.

Прихожанину пообіцяли, що він працюватиме на кухні, але насправді він опинився на передовій. Влада не виплатила йому обіцяну зарплату, а лише одноразово заплатила 243 тисячі рублів (близько 2700 доларів).

На Донеччині позицію, де знаходився громадянин Шрі-Ланки, атакував український дрон. Він отримав поранення, але не був евакуйований російською армією. Його підібрали бійці ЗСУ.

Раніше Шрі-Ланка заявила, що планує направити делегацію високого рівня до Росії для розслідування щодо своїх громадян, які воюють проти України.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України розсекретило списки людей, яких Росія набирає для участі в війні проти України. Росія вербує найманців у Сирії для цих цілей.

Для уникнення внутрішньої мобілізації перед президентськими виборами 2024 року Росія вербує іноземців для участі в війні проти України.

Також варто вказати, що Росія залучила до своєї армії близько 15 тисяч громадян Непалу, пропонуючи їм $2 тис. за службу.

Читайте також: