Полонений окупант пояснив, чому підписав контракт та поїхав убивати українців

Росіянин розповів про своє потрапляння на передову та полонення

Український боєць Володимир Золкін провів інтерв'ю з 24-річним росіянином, який опинився в полоні. Він розповів, що до цього він не був зацікавлений в новинах і не знав, що його чекає, коли підписав контракт. Росіянин походить з маленького містечка в Курганській області і після того, як покинув коледж, планував продовжити освіту. Однак через фінансові труднощі, пов'язані з утриманням родини, він підписав контракт у жовтні 2023 року, бажаючи заробити грошей.

На початку військового конфлікту росіянин не розумів, що йому доведеться їхати в Україну та вбивати її громадян. Його запевнювали у військоматі, що він буде служити в одній з частин або охороняти кордон. Однак він опинився на передовій, у місті Первомайськ.

У першому ж бою російський підрозділ, до якого входив росіянин, був розбитий і він потрапив у полон.

Раніше цей полонений росіянин з Криму розповів свою мотивацію для вчинку та пояснив, що спонукало його воювати проти України.

Офіцер ЗСУ розповів про типові методи поповнення російського особового складу на фронті, а також про те, кого Росія перш за все намагається повернути з полону.

Також було виявлено, що Кремль навмисно намагається використовувати родичів українських військовополонених, щоб підживлювати суспільне невдоволення в Україні.

Росія використовує тему обміну полоненими для підриву політичної та соціальної ситуації в Україні.