Росія хоче «вручати» чоловікам на окупованих територіях електронні повістки

Російська влада планує розсилати чоловікам на окупованих територіях України електронні повістки

За інформацією Центру національного спротиву, з 1 листопада російська влада почне розсилати чоловікам, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, електронні повістки.

Кремлівська влада оприлюднила постанову щодо роботи Єдиного реєстру військового обліку, згідно з якою мешканці тимчасово окупованих територій призовного віку будуть отримувати електронні повістки.

Тепер кожен мешканець чоловічої статі після 1 листопада буде вважатися злочинцем і притягатиметься до відповідальності за неявку в окупаційний військкомат. Адже більшість населення окупованих територій не мають доступу до інтернету, і відтак можливості отримати інформацію про свою електронну повістку - наголошують у Центрі.

Це документ буде вважатися врученим через 7 днів після його публікації в реєстрі. Внаслідок цього, мешканці тимчасово окупованих українських регіонів не матимуть можливості зателефонувати екстреним службам в надзвичайних ситуаціях через відсутність зв'язку.

Згідно з інформацією, повідомлення для військовозобов'язаних росіян будуть розсилатись в електронному вигляді від 1 листопада 2024 року.

Нагадаємо, що минулого року на російському порталі "Госуслуги" була скасована можливість видалення облікового запису, оскільки міноборони РФ вирішили розсилати повістки через цей портал.

Читайте також:

  • Окупація. Паспортизація. Мобілізація. Смерть
  • Сміятися чи плакати. Чи буде у Росії масова мобілізація?