Росія розгорнула мережу ботів, щоб зірвати підтримку України з боку США – WP

За допомогою своїх політтехнологів та "фабрик тролів", Росія намагається вплинути на громадську підтримку законопроєкту про допомогу Україні в США. Внутрішні документи Кремля, якими поділилася європейська розвідувальна служба, підтверджують це. З метою розпалити антиукраїнські настрої у США, Росія опубліковує тисячі сфабрикованих новин, публікацій у соціальних мережах і коментарів, які пропагують американський ізоляціонізм і страх щодо безпеки кордонів США.

Одна з "фабрик тролів" поділилася коментарями жителя передмістя, який висловив свою незгоду з військовою допомогою для України. Російські боти також стверджують, що "білі американці" найбільше програють через допомогу Україні, накидуються на президента Зеленського і наголошують на кількості мігрантів, які перетинають кордон США.

Ця кампанія є частиною ширшої стратегії, заснованої на зусиллях Кремля протягом останніх 10 років, щоб підняти голоси популістських політиків проти глобальної ролі США. Деякі республіканці в Конгресі повторюють російську пропаганду про вторгнення в Україну, і це сприяє зміцненню антиукраїнських настроїв.

Кремль намагається маніпулювати внутрішньополітичними подіями у США, щоб створити нестабільність у країні і втрутитися в політичні дебати щодо допомоги Україні.