Росіяни готуються до нових ударів по нафтопереробних заводах

Башнефть закрила заводи від атак безпілотників

Компанія "Башнефть" вирішила завести механічні сітки на своїх нафтопереробних заводах, щоб захистити їх від можливих атак безпілотних літальних апаратів. Глава Башкирії Радій Хабіров зазначив, що це поки є тимчасовим рішенням, оскільки відсутні системи ППО для повноцінного захисту.

Хабіров додав, що влада Башкирії працює над співпрацею з військовим відомством Росії, щоб розробити комплексну систему захисту.

Саме головне, що вже зроблено – це встановлення механічних сіток, які захищають основні колони нафтопереробного заводу, а також працює система спостереження, повідомив науковець.

Атака безпілотників на російський нафтопереробний завод

12 березня у місті Кстово, Росія, стався випадок атаки безпілотників на Нижньогородський нафтопереробний завод компанії "Лукойл". В результаті атаки спалахнула пожежа, і технологічне обладнання було пошкоджено.

Нижньогородський нафтопереробний завод є одним з найбільших в Росії, який щороку переробляє мільйони тонн нафти та виробляє різні нафтопродукти, включаючи паливо для військових потреб. Атака на завод стала серйозним викликом для російської нафтової промисловості.

Серія атак безпілотників по Росії

У ніч на 12 березня безпілотні літальні апарати атакували декілька регіонів Росії, зокрема Курську, Бєлгородську, Тульську, Воронезьку, Нижньогородську, Брянську, Ленінградську та Орловську області, а також Москву. Під час атаки сталося пожежа на нафтобазі в Орлі, внаслідок чого зайнявся один із резервуарів.