Розстріл українських військовополонених у Кринках: встановлено командира РФ, який віддав наказ

Російські військовослужбовці розстріляли трьох українських полонених

7 квітня в мережі з'явилося відео, як росіяни розстріляли трьох полонених українських військовослужбовців. За інформацією evocation.info, військовослужбовці 328 полку 104 дивізії вчинили цей злочин за наказом Сергія Іштуганова з метою заподіяти страху бійцям ЗСУ.

Цей злочин скоїли самі військовослужбовці, що свідчить про жорстокий характер дій російської армії.

Сергій Іштуганов народився 22 вересня 1986 року в Республіці Марій Ел і здобув військову освіту у Рязанському вищому повітряно-десантному командному училищі. Він служив у спецназі повітрянодесантних військ у місті Кубинка, Московській області та став заступником командира 31 десантно-штурмової бригади в місті Ульяновськ після закінчення Військової академії Генерального штабу Росії.

Участь Сергія Іштуганова у вторгненні в Україну і його жорстокість стосовно мирних жителів та військових свідчать про його безжалісну природу.

Зараз Іштуганов командує 328 полком 104 дивізії повітрянодесантних військ Росії, який створено для участі у війні проти України. Цей полк брав участь у боях за плацдарм ЗСУ у районі населеного пункту Кринки Херсонської області. Військовослужбовці цього підрозділу звинувачувалися у здирництвах, грабежах та вбивствах мирного населення.

Ці події свідчать про використання російськими військовими жорстокості і беззаконня в боротьбі проти України.

Україна звернулася до міжнародних організацій, в тому числі до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб документувати цей факт злочину.