Як Ізраїль оточує Газу: супутникові знімки

Ізраїльські війська просунулися глибше вздовж Сектора Гази до моря. Це свідчить про майбутнє повне оточення міста Газа. Про повідомляє CNN.

CNN проаналізувала відеоматеріали, оприлюднені ЦАХАЛ і ХАМАС, а також супутникові знімки і відео із соціальних мереж. Знімки показують, що війська оточили місто з трьох напрямків: від північно-західного кордону Гази вздовж узбережжя Середземного моря, з північного сходу поблизу Бейт-Хануна та зі сходу на південь від міста Газа, наближаючись до моря.

«Згідно з супутниковими знімками Європейського космічного агентства, зробленими в середу, ізраїльські війська просунулися вглиб уздовж південної частини Гази, до моря, й опинилися приблизно за кілометр від повного оточення міста», – йдеться в повідомленні.

За даними видання, супутникові знімки свідчать про те, що ізраїльські військові намагаються розділити Сектор Гази на дві частини.

Нагадаємо, 2 листопада речник армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що наземні сили повністю оточили місто Газа. 

Раніше інженерні війська Армії оборони Ізраїлю розпочали широкомасштабну операцію зі знищення тунелів ХАМАС в районах Сектора Гази, які вже знаходяться під контролем ЦАХАЛу. 

Повідомлялося, що Ізраїль заявив про прорив лінії оборони ХАМАСу.