Як Ізраїль оточує Газу: супутникові знімки

За допомогою супутникових знімків та аналізу відеоматеріалів, CNN повідомляє, що ізраїльські війська продовжують свою рух вглиб Сектора Гази, наближаючись до моря. Це може вказувати на те, що майбутній облоги міста Газа.

Згідно з даними, які були зібрані з різних джерел, ЦАХАЛ і ХАМАС, і включають в себе супутникові знімки, відео із соціальних мереж, було помічено, що війська оточили місто з трьох боків: вздовж узбережжя Середземного моря з південного заходу, поблизу Бейт-Хануна з північного сходу і зі сходу на південь.

Згідно з супутниковими знімками Європейського космічного агентства, які були зроблені в середу, з'ясувалось, що ізраїльські військові продовжують рухатися вглиб південної частини Гази, до моря, і вже майже оточили місто.

За даними дослідження, це свідчить про те, що ізраїльські військові намагаються розділити Сектор Гази на дві частини.

Незабаром після цього речник армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що наземні сили повністю оточили місто Газа. Попередньо, інженерні війська Армії оборони Ізраїлю розпочали широкомасштабну операцію знищення тунелів ХАМАСу в Секторі Гази, які вже знаходяться під контролем ЦАХАЛу.

Раніше заявлялося, що Ізраїль здійснив прорив ліній оборони ХАМАСу.