Байден закликав Джонсона негайно винести на голосування законопроєкт з допомогою Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив про критично важливу необхідність забезпечити термінове фінансування України.

Глава Білого дому закликав спікера Палати представників Майка Джонсона негайно винести на розгляд законопроєкт з допомогою Україні. Байден впевнений, що документ підтримає більшість нижньої палати.

"Я закликаю спікера Джонсона негайно, негайно винести ухвалений Сенатом законопроєкт на розгляд. Негайно!" – наголосив Джо Байден.

За словами лідера США, спікер добре знає, що в разі винесення документа на розгляд, він буде прийнятий.

"Я закликаю спікера дати можливість повному складу Палати представників висловити свою думку і не дозволити меншості найбільш радикальних голосів у залі заблокувати цей законопроєкт навіть від голосування", – сказав Байден.

Глава Білого дому наголосив, що зараз критично важливо забезпечити термінове фінансування України, яка продовжує протистояти агресії російського диктатора Володимира Путіна.

"Цей законопроєкт передбачає термінове фінансування для України, щоб вона могла продовжувати захищатися від злісного наступу Путіна. Останніми тижнями ми всі бачили жахливі історії: українським солдатам бракує артилерійських снарядів, українські підрозділи розподіляють боєприпаси, щоб захиститися, українські родини стурбовані, що наступний російський удар назавжди занурить їх у темряву, або ще гірше", – сказав Байден.

За словами Байдена, підтримка цього законопроєкту стане чітким сигналом для українців і союзників США в усьому світі, "що Америці можна довіряти. На Америку можна покластися, і що Америка виступає за свободу".

Байден нагадав, що саме Сполучені Штати зібрали разом 50 країн на підтримку України, об’єднали НАТО, і не можуть зараз просто розвернутися та піти.

"Це те, на що Путін робить ставку. Він відверто заявив про це", – підкреслив Байден.

Він зазначив, що республіканці в Конгресі, які заважають просуванню цього законопроєкту та підтримці Україні, не повинні думати, що уникнуть відповідальності. Президент США вкотре наголосив – якщо Путіна не зупинити, він не обмежиться лише Україною, і тоді ціна миру для Америки та її союзників зросте.

"Історія спостерігає. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута", – заявив Джо Байден.

Лідер США також різко розкритикував Дональда Трампа за його слова про те, що він ладен заохочувати Путіна напасти на ті країни, які мають грошові заборгованості перед Альянсом

"Буквально кілька днів тому Трамп запросив Путіна вторгнутися до наших союзників по НАТО, – обурився Байден.

За його словами, раніше неможливо було навіть уявити, щоби колишній президент США сказав таке. Байден наголосив, що слова Трампа почув увесь світ, і найгірше, що він саме це і мав на увазі.

"Найбільше сподівання усіх, хто бажає Америці зла, полягає в тому, що НАТО розвалиться. Немає сумнівів, що всі вони аплодували, коли почули слова Дональда Трампа", – заявив Байден.

Президент США звернувся до республіканців Палати представників із закликом вирішити, на чиїй вони стороні.

"Ви маєте вирішити, чи відстоювати свободу, або ж стати на бік тиранії, чи стояти на боці України, або ж на боці Путіна, на боці Америки чи Трампа?", – заявив Байден.

Глава Білого дому підкреслив, що республіканці й демократи в Сенаті об’єдналися, щоби надіслати світові сигнал про єдність заради миру. Тож, за його словами, настав час і для республіканців у Палаті представників зробити те саме та негайно ухвалити цей законопроєкт.

Джерело: OBOZ.UA