Генштаб оприлюднив оперативні дані на ранок 4 травня

Росія активізувала атаки на фронті. Якщо раніше за добу фіксувалося 60-80 боїв, то з 3 на 4 травня сталося 119 зіткнень. Більшість із них відбуваються на Донбасі - поблизу Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки. Найчастіше атаки ворога фіксувалися на Оріхівському напрямку поблизу Роботино та на лівому березі Дніпра Херсонської області поблизу Кринок.

Як повідомляє "Хвиля", про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Загалом, за минулу добу ворог завдав 5 ракетних та 105 авіаційних ударів, здійснив 91 обстріл із РСЗВ за позиціями наших військ та населеними пунктами. Є загиблі та поранені серед мирного населення, пошкоджено та зруйновано громадянську інфраструктуру.

Крім того, в ніч проти 4 травня Росія застосувала 13 дронів-камікадзе для чергової повітряної атаки. Усіх їх було знищено.

Під ударами російської авіації опинилися населені пункти:

  • Баранівка Сумської області;
  • Борова, Куп'янськ Харківської області;
  • Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області;
  • Спірне, Терни, Ямполівка, Торське, Лиман, Верхньокам'яне, Спірне, Сіверськ, Івано-Даріївка, Діліївка, Нью-Йорк, Вовче, Калинове, Бажане, Веселе, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Камишівка, Карлівка, Богоявленка, Євгенівка, Донецької області;
  • Роботине Запорізької області;
  • Кринки Херсонської області.

Під артилерійським вогнем було понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Минулої доби авіація Сил оборони України завдала ударів по 13 районам зосередження особового складу та 3 пунктам управління противника. Підрозділами ракетних військ завдано поразки за 1 пунктом управління та 2 артилерійськими засобами противника.

Ситуація на фронті за напрямами:

Раніше президент України Володимир Зеленський попередив про новий етап війни з РФ, заявивши, що армія Путіна готується розширити наступ.