Генштаб оприлюднив оперативні дані на ранок 4 травня

Росія активізувала атаки на фронті

За останні дні відбулося збільшення атак на фронті. Нас вражає те, що за добу було зафіксовано 119 зіткнень, у порівнянні з попередньою кількістю 60-80 боїв. Більшість з цих атак мають місце на Донбасі - в районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки. Головна активність ворога спостерігається на Оріхівському напрямку, поблизу Роботино та на лівому березі Дніпра Херсонської області, неподалік Кринок.

Цю інформацію оприлюднив Генштаб Збройних Сил України.

Було зафіксовано 105 авіаційних ударів та 5 ракетних ударів від російського ворога проти наших позицій та населених пунктів. Жертви та поранені зареєстровано серед невинного населення, було пошкоджено та зруйновано цивільну інфраструктуру.

Навпроти, вночі 4 травня Росія використала 13 дронів-камікадзе для зновушнього повітряного налету, але всі вони були знищені.

Під атакою російської авіації опинилися такі населені пункти:

  • Баранівка Сумської області;
  • Борова, Куп'янськ Харківської області;
  • Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області;
  • Спірне, Терни, Ямполівка, Торське, Лиман, Верхньокам'яне, Спірне, Сіверськ, Івано-Даріївка, Діліївка, Нью-Йорк, Вовче, Калинове, Бажане, Веселе, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Камишівка, Карлівка, Богоявленка, Євгенівка, Донецької області;
  • Роботине Запорізької області;
  • Кринки Херсонської області.

Було атаковано близько 110 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Авіація Збройних Сил України за минулу добу здійснила удари по 13 районах розташування особового складу та 3 пунктах управління противника. Підрозділами ракетних військ було завдано удар по 1 пункту управління та 2 артилерійським засобам противника.

Стан справ на фронті за різними напрямами:

Раніше президент України Володимир Зеленський попередив про наступний етап війни з Російською Федерацією, заявивши, що армія Путіна готується до розширення конфлікту.