Конструкція та особливості сантехнічної шпильки

Конструкція та особливості сантехнічної шпильки

Незамінним кріпленням, коли потрібно з'єднати деталі конструкції з різьбленням, буде сантехнічна шпилька, яку можна купити в Dinmark. Виріб представлений у вигляді стержня і з одного боку має гвинтове різьблення, а з іншого – метричне. Закінчення з обох боків припускають скошений тупий і гострий кут. На торцевій частині є шліц під ключ. Як матеріал виробництва використовується вуглецева сталь з оцинковкою. У середньому клас міцності – 4.8. У ситуації, коли проект передбачає застосування нержавіючого кріплення, знайти відповідний товар не проблема.

Використання сантехнічної шпильки

Виріб знайшов застосування для встановлення сантехніки та інженерних систем. Особливості металовиробу в тому, що через свою конструкцію, його можна монтувати в основу з бетону або дерева. По суті, трубопровід може пройти на потрібній відстані від бетонної або дерев'яної конструкції.

Для формування кріпильного вузла в щільному матеріалі, в заздалегідь створений отвір вставляється дюбель, а потім – шуруп. За умови, коли кріплення робиться в дерево, різьблення з рідким кроком дає можливість монтувати шпильку в матеріал.

Монтаж та демонтаж

Якщо є TORX, то можна використовувати спеціальний шуруповерт. Електроінструмент дасть можливість виключити зрив шліцу при установці. Іншими особливостями монтажу будуть:

 

  • Якщо ви маєте гайковий ключ і стандартні гайки, то, повернувши їх на різьблення, можна використовувати інсталяційний інструмент. У такому випадку, гайки будуть щільно стикатися, і при вкручуванні ключем працювати як одна деталь;
  • Сантехнічні шпильки можна монтувати з використанням затискача важеля, застосовуючи інструмент на місце з шестигранним перетином;

 

Виріб можна демонтувати та використовувати повторно. Якщо є TORX, можна застосовувати спеціальний ключ. Коли торець «зализаний», будівельник може сам зробити прямий шліц і вкрутити за допомогою викрутки. Процес монтажу та демонтажу виробу не такий простий, як здається, тому краще скористатися послугами майстра.

 

Переваги сантехнічної шпильки

До позитивних сторін її використання можна віднести:

  • Невелику конструкцію, що дозволить спростити монтаж;
  • Якщо правильно провести розрахунок і підібрати болт, який буде коротшим за гайку, то різницю можна застосовувати, коли потрібно регулювання глибини;
  • Продуктивність монтажу сантехнічної шпильки з використанням «гайки-болта» буде більшою;

Сантехнічна шпилька в інтернет-магазині Dinmark на сторінці https://dinmark.com.ua/blog/shpylka-santekhnichna представлена ​​у великій різноманітності. Продукція відповідає стандартам якості і служить тривалий період. Ознайомившись із асортиментом, ви зможете підібрати те, що потрібно. У разі виникнення питань, скористайтеся консультацією менеджера.