Кулеба пояснив, як потрібно вибудовувати стосунки з Польщею

Україні та Польщі треба вже думати про будівництво альянсу у рамках Європейського союзу.

Дві держави будуть сильними гравцями і зможуть посилювати один одного. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав про це в інтервʼю Układ Sił.

"Я вважаю, що те, про що ми повинні говорити, про що ми повинні вже починати думати, це українсько-польський альянс в рамках Європейського союзу. Тому що ми будемо двома дуже сильними гравцями. Ми зробимо Польщу сильнішою, а Польща зробить нас сильнішими", - наголосив він.

Київ та Варшава повинні не грати у гру балансування з франко-німецьким альянсом чи будь-яким іншим обʼєднанням у Європі. Необхідно провести справжню розмову про те, як розв'язувати двосторонні проблеми на шляху до ЄС.

Кулеба додав, що події з блокуванням перевезень та експорту зерна розчаровують. Сторони повинні знайти способи та механізми, щоб цьому запобігти.

"Чим глибше ми заглиблюємося в переговори про вступ, тим більше таких питань буде виникати з різних сторін. Поляки та українці повинні не допускати переростання таких ситуацій у проблеми та вирішувати їх швидко та дружньо, оскільки нам уже не вдалося запобігти їх виникненню", - вказав міністр.

Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск наприкінці грудня заявив про плани відвідати Україну. Серед іншого він планує обговорити у Києві питання блокади кордону.

Він додав, що не бачить причин псувати українсько-польські відносини. За словами польського прем'єра, він "проситиме водіїв не блокувати переїзд лише через війну".