Кулеба пояснив, як потрібно вибудовувати стосунки з Польщею

Україна та Польща мають задуматися про створення альянсу в межах Європейського союзу. Це дозволить їм стати сильними гравцями і посилити один одного. Про це заявив Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю Układ Sił.

"Я вважаю, що те, про що ми повинні говорити, про що ми повинні вже починати думати, це українсько-польський альянс в рамках Європейського союзу. Тому що ми будемо двома дуже сильними гравцями. Ми зробимо Польщу сильнішою, а Польща зробить нас сильнішими", - наголосив він.

Зауважено, що Київ та Варшава не повинні грати в балансування з франко-німецьким альянсом або будь-яким іншим об'єднанням у Європі. Важливо провести чесну розмову про те, як вирішувати двосторонні проблеми на шляху до ЄС.

Кулеба також висловив розчарування подіями з блокуванням перевезень та експорту зерна. Він закликає сторони знайти способи та механізми, щоб цьому запобігти.

"Чим глибше ми займаємося переговорами про вступ, тим більше таких питань виникає з різних сторін. Поляки та українці повинні швидко та дружньо вирішувати ці проблеми, оскільки нам не вдалося запобігти їх виникненню", - зазначив міністр.

Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про свої плани відвідати Україну наприкінці грудня. Зокрема, він хоче обговорити питання блокади кордону у Києві.

Туск додав, що не бачить причин псувати відносини між Україною та Польщею. Він прохання водіїв не блокувати переїзд лише через конфліктна ситуація.