Нову редакцію закону про мобілізацію незабаром внесуть на розгляд - Умєров

Міністерство оборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію.

Це сталося всього за кілька годин після відкликання попереднього варіанту, сказав міністр оборони Рустем Умєров.

"Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Готові виносити його на погодження Уряду найближчим часом. Попередню редакцію законопроєкту відкликали", - повідомив він.

Міністр сказав, що українські воїни потребують ротацій, відпусток та можливості відновитися. Планується встановити чіткий термін служби по мобілізації. Закон потрібен якнайшвидше.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Над документом працювали пів року в робочій групі. Працювали представники всіх фракцій парламенту, команди Міністерства оборони, Генерального штабу та низки інших міністерств та відомств. Після реєстрації законопроєкту у парламенті разом з командою Міноборони, головнокомандувачем Валерієм Залужним, начальником Генштабу Сергієм Шапталою брали участь в обговореннях та закритих нарадах. Усі застереження почули та врахували" - вказав міністр.

У грудні уряд вніс до парламенту законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби".

Кабмін пропонував накласти низку обмежень на тих громадян, які не виконали обов'язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації, для порушників правил військового обліку та законодавства про оборону підвищити штрафи. А за відмову проходити медогляд позбавляти волі так само, як за ухилення від мобілізації.