Окупанти намагалися атакувати енергетичну інфраструктуру: розвідка прокоментувала загрозу

Цієї зими  військові РФ вже проводили спроби нападу на енергетичну інфраструктуру України. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Такі спроби були, вони продовжуються. У багатьох випадках, коли наші захисники збивають цілі, вони навмисно не коментують, куди вони були спрямовані. Така загроза зберігається», – зазначив Юсов.

Попри збільшення темпів виробництва нових ракет Росією, обсяги агресора зараз менші, ніж взимку 2022 року та на початку повномасштабного вторгнення в Україну. Але загроза потужних ракетних атак залишається високою. За словами Юсова, зараз окупанти працюють у більш заощадливому режимі, ніж минулої зими. Але кожна атака – це випробування для ППО України. Щодо темпів виробництва – є плани ворога, але до їх виконання йому ще далеко.

«Санкційна політика дається в знаки, як і загальна деградація Росії в технічному плані. Сьогодні тих запасів у них немає, але на кілька потужних атак вони здатні», – попередив Юсов.

Нагадаємо, після інтенсивних обстрілів 23 грудня було поранено п'ятьох енергетиків, які працюють на теплоелектростанції ДТЕК в прифронтовому регіоні.