Окупанти намагалися атакувати енергетичну інфраструктуру: розвідка прокоментувала загрозу

Спроби нападу РФ на енергетичну інфраструктуру України

Військові РФ цієї зими вже проводили спроби нападу на енергетичну інфраструктуру України. Про це заявив Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Такі спроби були, вони продовжуються. У багатьох випадках, коли наші захисники збивають цілі, вони навмисно не коментують, куди вони були спрямовані. Така загроза зберігається

Хоча Росія збільшує темпи виробництва нових ракет, обсяги агресора зараз менші, ніж взимку 2022 року та на початку вторгнення в Україну. Але загроза потужних ракетних атак все ще існує. За словами Юсова, зараз оккупанти діють в більш економному режимі, ніж раніше. Але кожна атака є випробуванням для ППО України. Щодо темпів виробництва - у ворога є плани, але вони ще далеко від виконання.

Санкційна політика дається в знаки, як і загальна деградація Росії в технічному плані. Сьогодні у них немає таких запасів, але на кілька потужних атак вони здатні

Нагадаємо, після інтенсивних обстрілів 23 грудня було поранено п'ятьох енергетиків, які працюють на теплоелектростанції ДТЕК в прифронтовому регіоні.