ПФУ відповів, чи продовжується субсидія українцям за кордоном: є нюанс

У Пенсійному фонді України відповіли, чи продовжується житлова субсидія, якщо член сім'ї, прописаний у квартирі, перебуває за кордоном.

Як передає "Хвиля", про це повідомила прес-служба Головного управління ПФУ у Донецькій області.

Так, трапляються ситуації, коли українцям потрібно виїхати за кордон не на постійне проживання. У цьому контексті їх турбує питання, чи буде їм продовжено субсидію в такому випадку.

"Я прописана у квартирі батьків. Скоро маю виїхати за кордон на лікування. Чи буде в такому разі продовжено нарахування житлової субсидії?", - запитала українка.

Оформлення субсидії в Україні

У ПФУ дали позитивну відповідь. Проте вказали на важливі нюанси.

Справа в тому, що відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами), якщо у складі домогосподарства є особа, яка досягла 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи призначення житлового субсидії, й у період така особа перебувала за кордоном сукупно понад 60 днів, то декларація про отримання житлової субсидії втрачається.

Однак у 60-денний термін перебування за кордоном не включаються дні лікування, службового відрядження, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, що підтверджується відповідними документами.

"При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства таких осіб у період перебування їх за кордоном не розраховуються", - наголосили у ПФУ.

Раніше українцям роз'яснили, як оформити субсидію у орендованому житлі.