Росія готує наступ під "перевибори" Путіна - Зеленський

Російські окупанти готуються до наступу, щоб здобути хоч якусь перемогу на фронті перед "переобранням" диктатора Володимира Путіна.

Тому до березня окупанти, найімовірніше, спробують просунутися. Про це президент України Володимир Зеленський сказав на брифінгу з представниками балтійських ЗМІ у Латвії.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"Вони (російські війська, - Gazeta.ua.) будуть готувати контрнаступальні дії? Так, вони будуть. Коли? Розуміючи, що людина готується до виборів, приблизно зрозуміло, що вони хочуть якихось маленьких тактичних перемог, щоб інформаційно підіймати перед і готуватись до чогось глобального або масового після", - зазначив голова держави.

На думку Зеленського, приблизно так можна спрогнозувати дії загарбників на фронті у найближчі тижні та місяці.

"Вони не бояться вбивати цивільних, тому це складний ворог... Вони можуть зруйнувати все, і тоді заходити - така тактика", - висловився Зеленський щодо можливої більшої ескалації.

Президент додав, що ситуація на фронті "дуже складна, бо нам не вистачає зброї".

"Вони накопичують війська. Вони сказали що візьмуть Авдіївку? Вони її не взяли. Вони хочуть це зробити? Так", - додав він.

Також Зеленський пояснив, що ворог досі має контроль над небом України, тому у Сил оборони "немає широких кроків вперед".

Впродовж доби, 11 січня, відбулось 56 бойових зіткнень. На сході та півдні України оперативна обстановка залишається складною.

Ворог активно застосовує оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV. Росіяни за підтримки бронетехніки проводять штурмові дії, пише Генштаб у зведенні.

Ворог за добу завдав три авіаційних удари та здійснив 16 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.