Росія знімає фейкові сюжети про український контрнаступ

Російські пропагандисти просувають фейкові сюжети, про те, що український контрнаступ виявився лише ІПСО. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Російські Telegram-канали з посиланням на сюжет, нібито знятий телеканалом «1+1» заявили, що контрнаступ ЗСУ був не реальними військовими діями, а психологічною операцією, спрямованою на дезінформацію РФ.

Блок галереї

Насправді українські медіа не випускали такий сюжет. Російські пропагандисти змонтували його з різних матеріалів. 

«Так, кадри з українськими військовими та військовою технікою взяли з відео Falcon Studio, що вийшло ще у грудні 2015 року. А зображення з чоловіком у капюшоні – кадри з кліпу російського співака Гудзона», – зазначається в повідомленні.

Подібними фейками Росія намагається знецінити досягнення Сил оборони України в ході контрнаступу, але насправді Кремль боїться його продовження.

Нагадаємо, військові хакери провели акцію до дня військ радіаційної та хімічної безпеки РФ і уразили сайти, які використаються російськими військовими.

Раніше повідомлялося, що ворог за допомогою штучного інтелекту створює десятки різних псевдо телевізійних сюжетів ніби від українських телеканалів та поширює їх в соцмережах. У таких сюжетах йдеться про нібито вже запроваджені графіки відключень по всій країні.