Росія знімає фейкові сюжети про український контрнаступ

За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, російські пропагандисти поширюють фейкові сюжети, які стверджують, що український контрнаступ, оголошений Збройними Силами України, насправді був лише інформаційно-психологічною операцією.

Зокрема, російські Telegram-канали з посиланням на сюжет, якому, як вони стверджують, було знято каналом "1+1", повідомили, що контрнаступ ЗСУ був не реальними військовими діями, а лише психологічною операцією, спрямованою на розпространення дезінформації.

Проте, насправді українські медіа не випускали жодного сюжету з таким змістом. Російські пропагандисти підробили цей сюжет, скомпонувавши його з різних відеоматеріалів.

Зазначається, що кадри з українськими військовими та військовою технікою були взяті з відео, яке вийшло у грудні 2015 року, а зображення з чоловіком у капюшоні були взяті з кліпу російського співака Гудзона.

Такі фейки мають на меті зневажити досягнення Сил оборони України в ході контрнаступу. Але, насправді, Кремль боїться продовження цих дій.