Росіяни хочуть юридично анексувати Азовське море

Російські окупанти на законодавчому рівні хочуть анексувати Азовське море.

Законодавчо закріплена анексія - це привід для обговорення чергової "перемоги" російським суспільством на тлі відсутності успіхів на фронті, розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

Він нагадав, що де-факто росіяни вже його контролюють.

"Вони мають щось продавати, особливо напередодні так званих "виборів" президента в РФ. Тому, відповідно такі "переможенькі" вони хочуть покласти в основу своїх сюжетів", - акцентував Плетенчук.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Не тільки Україна, але й весь цивілізований світ, чудово розуміє, що ніякої юридичної сили рішення РФ не мають, запевнив він.

"Так, вони зараз встановили пріоритет внутрішнього законодавства над міжнародним правом, але відповідати треба буде за міжнародним правом. Тому що, навіть Північна Корея не є повністю ізольованою країною. Все одно вони мають зовнішні відносини, економічні в першу чергу, що є важелем впливу на РФ", - заявив Плетенчук.

Після окупації на початку 2022 року частини Херсонської, Запорізької і Донецької областей з занесенням окупованих областей в Конституцію РФ, Азовське море стало де-факто "внутрішнім морем РФ". Але це ненадовго - Україна поверне свої території.

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов розповідав, що росіяни хотіли відтворити Таврійську губернію на територіях Криму, Херсонської, частково Миколаївської, Донецької і Запорізької областей з адміністративним центром у Сімферополі.

Друга ідея - Небесне місто. Це Одеська й Херсонська область, частина Миколаївської області, місто Дніпро й частина Донецької області.