Росіяни хочуть юридично анексувати Азовське море

Російські окупанти прагнуть анексувати Азовське море

Російські окупанти бажають офіційно закріпити анексію Азовського моря на законодавчому рівні. Це стало приводом для обговорення їх "перемоги", не збагачуючись реальними досягненнями на военному фронті, розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

Плетенчук нагадав, що насправді вже де-факто Азовське море перебуває під контролем росіян.

"Вони потребують щось для продажу, особливо навпередодні так званих «виборів» президента в РФ. Тому вони хочуть використовувати такі "перемогушки" як основу своїх наративів", - підкреслив Плетенчук.

Не тільки Україна, але й весь цивілізований світ глибоко розуміє, що російське рішення не має жодної юридичної сили, запевнив він.

"Так, вони зараз намагаються давати пріоритет внутрішньому законодавству перед міжнародним правом, але у відповідності зобов'язано буде брати міжнародне право до уваги. Навіть Північна Корея не є повністю відірваною країною. Вони все одно мають зовнішні відносини, перш за все, економічні, що є рушієм впливу на РФ", - заявив Плетенчук.

Після окупації частин Херсонської, Запорізької і Донецької областей наприкінці 2021 року і зазначення окупованих територій у Конституції РФ, Азовське море фактично стало "внутрішнім морем РФ". Однак це не триватиме довго - Україна поверне собі свої території.

За словами керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова, росіяни бажають відновити Таврійську губернію на територіях Криму, Херсонської, частково Миколаївської, Донецької і Запорізької областей з адміністративним центром у Сімферополі.

Другою ідеєю є "Небесне місто". Це охоплює Одеську і Херсонську області, частину Миколаївської області, місто Дніпро й деякі території Донецької області.