«Слуги» переобрали Олену Шуляк головою партії

Сьогодні, 14 грудня, народну депутатку Олену Шуляк переобрано головою партії «Слуга народу». Про це повідомили джерела «Главкома» у фракції.

Нардепку було переобрано на другий термін на позачерговому з’їзді «Слуга народу» 14 грудня.

Шуляк була єдиною кандидаткою на посаду голови. Повноваження Шуляк, яка є депутатом Верховної Ради України, а також головою парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування продовжили на термін у наступні два роки.

Рух «Чесно» оприлюднив програму з’їзду, за його інформацією, спочатку відбулося переобрання голови партії, і лише після цього — звітування Шуляк за період роботи. Сам з’їзд був закритий для ЗМІ через воєнний стан.

Аналізуючи роботу партії «Слуга Народу» за останні два роки, Шуляк відзначила роботу членів політичної сили, яка стосується масштабної допомоги ЗСУ та ВПО. Вона зазначила, що через повномасштабну війну частині партійних офісів довелося релокуватися на безпечні території, підконтрольні Україні. Загалом, станом на 2023-й рік партія налічує 161  працюючий партійних офіс.

До відома, учора, 13 грудня, «слуга» Микола Тищенко написав, що очікуваного перезавантаження керівництва партії «Слуга народу» так і не відбулося. Олена Шуляк і надалі залишається на посаді голови партії.

Нагадаємо, не надто відому широкій громадськості Олену Шуляк «слуги» обрали лідером партії на з’їзді 15 листопада 2021 року. До команди Зеленського її свого часу запросив експрем’єр Олексій Гончарук, вона вважалася близькою до будівельного лобі. На момент обрання партійним керівником Шуляк займала посаду заступниці голови комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, а наприкінці минулого року його очолила.

У Верховній Раді Олена Шуляк очолює комітет з питань організації державної влади та місцевого самоврядування. За результатами дослідження Руху Чесно, комітет посів третє місце у рейтингу прозорості. Фіксувалися випадки, коли анонси засідань комітету публікувалися заднім числом, а стенограми важливих засідань зникали з сайту.

З 2019 по 2021 рік Олена Шуляк була представницею Кабінету міністрів у Верховній Раді України. У виборчий список «Слуги народу» увійшла за неформальною квотою експрем’єра Гончарука, очільника «Офісу ефективного регулювання» (BRDO). Є членкинею правління організації та керівницею сектору «будівництво».

Олена Шуляк стала четвертою головою партії – «Слугу народу» очолювали Іван Баканов, Дмитро Разумков та Олександр Корнієнко. Останній склав свої повноваження через обрання першим заступником голови Верховної Ради. За час існування партія змінила свою ідеологію «від лібертаріанства, через соціалізм і до центризму».

Раніше повідомлялося, що народна депутатка та голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк втрапила у скандал із українським військовослужбовцем. Вона увірвалася до госпіталю де лікується боєць Олег Симороз, аби з'ясувати стосунки через законопроєкт про «реформування сфери містобудування». 

Читайте також:

  • Хто очолить «Слугу народу»? Олена Шуляк здає посаду
  • Політичний матріархат. Як жінки проявляють себе на чолі партій
  • «Слуга» зі шпилькою. Досьє на Олену Шуляк – нову керівницю партії Зеленського