«Слуги» переобрали Олену Шуляк головою партії

Сьогодні, 14 грудня, Олена Шуляк була перевибрана головою партії "Слуга народу", як повідомляють джерела у фракції "Главкома". Народну депутатку переобрали на другий термін під час позачергового з'їзду "Слуги народу" 14 грудня.

Олена Шуляк була єдиною кандидаткою на посаду голови. Її повноваження, як депутата Верховної Ради України і голови парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, продовжили на два наступні роки.

Згідно з програмою з'їзду, яку оприлюднив рух "Чесно", спочатку відбулося переобрання голови партії, а потім Олена Шуляк звітувала про період своєї роботи. Сам з'їзд був закритий для ЗМІ через воєнний стан.

За останні два роки роботи "Слуги народу", Шуляк відзначила особливу увагу членів партії до підтримки ЗСУ та ВПО. Також вона зазначила, що через війну декілька партійних офісів змушено було перенести на безпечні території, які контролює Україна. Загалом налічується 161 працюючий партійний офіс станом на 2023 рік.

Учора, 13 грудня, Микола Тищенко з "Слуги народу" написав, що очікуване перезавантаження керівництва партії не відбулося. Таким чином, Олена Шуляк продовжує очолювати партію "Слуга народу".

Олена Шуляк не є дуже відомою широкій громадськості. Вона стала лідером партії на з'їзді 15 листопада 2021 року, згідно з Інформацією Руху "Чесно". Вона приєдналася до команди Зеленського на запрошення експрем'єра Олексія Гончарука і вважалася близькою до будівельного лобі. Коли її обрали керівником партії, вона уже очолювала комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Олена Шуляк також очолює комітет з питань організації державної влади та місцевого самоврядування в Верховній Раді. Згідно з дослідженням Руху "Чесно", цей комітет посів третє місце у рейтингу прозорості. Також були випадки, коли анонси засідань комітету публікувалися заднім числом, а стенограми важливих засідань зникали з сайту.

В 2019-2021 роках Олена Шуляк була представницею Кабінету міністрів в Верховній Раді України. Вона увійшла до виборчого списку "Слуга народу" за неформальною квотою экс-прем'єра Гончарука, який очолював "Офіс ефективного регулювання" (BRDO). Вона також є членом правління цієї організації та керівницею сектору "будівництво".

Олена Шуляк є четвертою головою партії "Слуга народу", попередніми були Іван Баканов, Дмитро Разумков та Олександр Корнієнко. Останній покинув посаду після обрання першим заступником голови Верховної Ради. За час існування партії, її ідеологія змінилася "від лібертаріанства до соціалізму і центризму".

Також повідомлялося, що Олена Шуляк потрапила у скандал із українським військовослужбовцем, коли вона вривалася до госпіталю, де лікується боєць Олег Симороз, щоб обговорити законопроєкт про "реформування сфери містобудування".

Читайте також:

  • Хто очолить партію "Слуга народу"? Олена Шуляк здає посаду
  • Політичний матріархат. Як жінки проявляють себе на чолі партій
  • "Слуга" зі шпилькою. Досьє на Олену Шуляк - нову керівницю партії Зеленського