Угода з Великою Британією: в Офісі президента повідомили деталі

Угода з Великою Британією закріплює довгострокову підтримку України.

Ця угода всеосяжна. Вона стосується інформаційної безпеки, боротьби з пропагандою, кібербезпеки, захисту критичної інфраструктури, оборонному та військовому співробітництва, морської безпеки, санкцій проти ворога і досягнення справедливого миру, відповідальності Росії за злочини, відбудови України, гуманітарного співробітництва і макроекономічної стабільності. Про це повідомив глава Офіса президента Андрій Єрмак.

Україна отримає можливість використовувати найкращий військовий досвід та оборонне виробництво Великої Британії. Це стосується ракет великої дальності, протиповітряної оборони та артилерійських боєприпасів.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

"І, ключове - будь-яке майбутнє російське вторгнення порушить Статут ООН і основоположні принципи міжнародного права, а також серйозно підірве євроатлантичну безпеку, в тому числі безпеку Сполученого Королівства. Тому у разі збройного нападу на Україну, на прохання будь-якого з Учасників, відбудуться консультації протягом 24 годин для визначення заходів, необхідних для протидії або стримування агресії", - сказав глава ОП.

Велика Британія за таких обставин зобов'язується надати Україні швидку та сталу допомогу у сфері безпеки, сучасну військову техніку в усіх необхідних сферах, а також економічну допомогу. А на РФ накладуть санкції.

Єрмак додав, що гарантії безпеки - це перехідний етап до вступу в НАТО.

Україна уклала з Великою Британією угоду у сфері безпеки.

Її підписав президент Володимир Зеленський з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Ця угода формалізує підтримку, яку Велика Британія надавала і продовжуватиме надавати безпеці України.