Угода з Великою Британією: в Офісі президента повідомили деталі

Україна уклала угоду з Великою Британією щодо забезпечення безпеки

Президент Володимир Зеленський разом з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком підписали угоду щодо забезпечення безпеки України. Ця угода закріплює довгострокову підтримку Великої Британії для нашої країни.

Угода є всеосяжною і охоплює різні аспекти безпеки, зокрема інформаційну безпеку, боротьбу з пропагандою, кібербезпеку, захист критичної інфраструктури, оборонне та військове співробітництво, морську безпеку, санкції проти ворога, відповідальність Росії за злочини, відбудову України, гуманітарне співробітництво та макроекономічну стабільність. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За допомогою угоди Україна матиме можливість скористатись кращим військовим досвідом та оборонним виробництвом Великої Британії. Зокрема, це стосується ракет великої дальності, протиповітряної оборони та артилерійських боєприпасів.

Велика Британія також зобов'язується надати швидку та сталу допомогу Україні в сфері безпеки, а також сучасну військову техніку у всіх необхідних напрямах. У випадку збройного нападу на Україну, угода передбачає проведення консультацій протягом 24 годин для визначення необхідних заходів для протидії агресії. За таких обставин Велика Британія також накладе санкції на РФ.

За словами глави Офісу президента, гарантії безпеки, надані Великою Британією, є перехідним етапом до вступу України в НАТО.

Україна уклала угоду з Великою Британією щодо забезпечення безпеки

Президент Володимир Зеленський разом з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком підписали угоду щодо забезпечення безпеки України. Ця угода формалізує та продовжує підтримку Великої Британії щодо безпеки нашої країни.