Юрист пояснила, чи передають дані до ТЦК після реєстрації шлюбу

Юрист пояснила, чи передають дані до ТЦК після реєстрації шлюбу

Юрист компанії "Приходько та Партнери" Діана Тернова розповіла, чи передають дані до ТЦК після реєстрації шлюбу.

Як передає "Хвиля", про це вона повідомила у коментарі "РБК-Україна".

Так, за словами Тернової, після реєстрації шлюбу дані про військовозобов'язаного мають бути передані до ТЦК, але це не означає, що його одразу ж мобілізують.

При цьому вона наголосила, що після подання заяви про реєстрацію шлюбу слід заповнити відповідні графи для надання інформації.

Мобілізація в Україні

"Така заява міститиме відомості щодо військової служби. Таким чином, після реєстрації шлюбу, РАГС дійсно повідомляє ТЦК про зміну сімейного стану особи", - пояснила вона.

Ця процедура не означає, що відразу після передачі даних у ТЦК чоловіка мобілізують. Отже, це може означати, що чоловікові потрібно буде оновити свої облікові дані в ТЦК.

"Після реєстрації шлюбу одразу ніхто не мобілізує, проте після реєстрації шлюбу особі потрібно оновити свої дані до ТЦК. Оскільки призовники, військовозобов'язані та резервісти повинні особисто повідомляти у семиденний термін органи, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних", – розповіла Тернова.

За її словами, суди даних щодо військовозобов'язаних при розгляді цивільних справ (розрив шлюбу, стягнення аліментів та інші) до ТЦК не подають. До того ж вони цього не роблять після розгляду судових справ, коли суд виніс те чи інше рішення.

Нагадаємо, у Раді розповіли, які обмеження для ухилістів виключили із законопроекту. 

Читайте также: