Юрист пояснила, чи передають дані до ТЦК після реєстрації шлюбу

Юрист пояснює правила передачі даних
Юрист пояснює правила передачі даних

Дані про військовозобов'язаного після реєстрації шлюбу передаються до ТЦК

Юрист компанії "Приходько та Партнери" Діана Тернова розповіла, що після реєстрації шлюбу дані про військовозобов'язаного передаються до ТЦК. Проте, це не означає, що його одразу ж мобілізують. Вона наголосила на необхідності заповнення відповідних граф для надання інформації після подання заяви про реєстрацію шлюбу.

Така заява міститиме відомості щодо військової служби. Таким чином, після реєстрації шлюбу, РАГС дійсно повідомляє ТЦК про зміну сімейного стану особи

- пояснила вона.

Процедура передачі даних у ТЦК не означає автоматичну мобілізацію чоловіка. Це може означати, що він повинен буде оновити свої облікові дані в ТЦК.

Після реєстрації шлюбу одразу ніхто не мобілізує, проте після реєстрації шлюбу особі потрібно оновити свої дані до ТЦК. Оскільки призовники, військовозобов'язані та резервісти повинні особисто повідомляти у семиденний термін органи, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних

- розповіла Тернова.

Суди не подають дані щодо військовозобов'язаних до ТЦК при розгляді цивільних справ. Це також не робиться після розгляду судових справ і винесення рішень.

У Раді розповіли про зміни в законопроекті щодо обмежень для ухильників.

Читайте також