Велика Британія про угоду з Україною: це початок 100-річного альянсу

Підписана угода у сфері безпеки між Україною і Великою Британією - це початок 100-річного альянсу.

Він передбачає збільшення військової підтримки. Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс на виступі про оборонні плани Сполученого Королівства, повідомили "Суспільне".

"Це початок 100-річного альянсу, який ми будуємо з нашими українськими друзями. Він передбачає збільшення нашої військової підтримки до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів", - сказав Шаппс.

Велика Британія з початку повномасштабної російської агресії підготувала 60 тис. військових ЗСУ, повідомив міністр.

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

200 млн фунтів із 2,5 млрд спрямують на виробництво і закупівлю безпілотників, зокрема розвідувальних і ударних дронів дальнього радіуса дії, сказав Шаппс.

"Тепер ми станемо найбільшим постачальником безпілотників, які будуть вироблятися тут, у Великій Британії, в тандемі з міжнародними партнерами", - заявив міністр.

Нова угода з Україною - це "набагато більше", ніж гроші, сказав міністр оборони Великої Британії. Вона формалізує підтримку для України в усьому - від обміну розвідданими і кібербезпеки до медичної і військової підготовки.

12 січня у Київ прибув прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Україна уклала з Великою Британією угоду у сфері безпеки. Сунак також оголосив найбільший пакет військової допомоги Україні у £ 2,5 млрд.

Велика Британія виділить 200 млн фунтів стерлінгів на виготовлення різних типів безпілотників.

Угода з Великою Британією знаменує новий рівень партнерських відносин між державами, сказав президент України Володимир Зеленський.