Велика Британія про угоду з Україною: це початок 100-річного альянсу

Україна і Велика Британія підписали угоду про безпеку

Україна та Велика Британія підписали угоду про безпеку, яка відкриває шлях до створення 100-річного альянсу між двома країнами. Згідно з угодою, Велика Британія надасть Україні військову підтримку на суму 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів.

Це початок 100-річного альянсу, який ми будуємо з нашими українськими друзями. Він передбачає збільшення нашої військової підтримки до 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів - заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс.

За словами міністра оборони, Велика Британія підготувала 60 тисяч військових для України з початку російської агресії. У рамках угоди, 200 мільйонів фунтів будуть спрямовані на виробництво та закупівлю безпілотників, зокрема розвідувальних і ударних дронів з великим радіусом дії.

Тепер ми станемо найбільшим постачальником безпілотників, які будуть вироблятися тут, у Великій Британії, в тандемі з міжнародними партнерами - зазначив міністр.

Нова угода з Україною охоплює не тільки фінансову підтримку, але й обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну і військову підготовку. Президент України Володимир Зеленський відзначив, що ця угода є новим рівнем партнерства між країнами.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак відвідав Київ, де було підписано угоду про безпеку. В рамках цієї угоди Велика Британія також надасть Україні військову допомогу на суму 2,5 мільярдів фунтів стерлінгів. Зокрема, 200 мільйонів фунтів будуть виділені на виготовлення безпілотників.

Угода з Великою Британією має важливе значення для партнерських відносин між Україною та Великою Британією - зазначив президент.