Зеленський вказав на три важливі рішення, які наблизять Україну до перемоги

Україна наразі потребує три важливі перемоги, які стимулюватимуть її для боротьби з Російською агресією. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

На думку Зеленського, першою перемогою буде рішення Конгресу США щодо надання допомоги Україні.

«Перша – з Конгресом це виклик це не просто, не все від нас залежить. Але Україна повинна робити все що від неї залежить, щоб допомога була», – каже президент.

Друга перемога – це підтримка Європейського Союзу. Зокрема у тому, щоб Україна отримала пакет допомоги розміром на 50 мільярдів євро.

«Не всі в ЄС сьогодні готові підтримати цей пакет. Наш обов'язок зробити все, щоб вони підтримали цей пакет», – зауважив Зеленський.

І третя перемога – це відкриття діалогу щодо майбутнього членства України в ЄС.

«Це мотиваційний крок для нас, для тих хто працює, хто навчається, і для тих хто повинен щоденно мотивуватись різними кроками, хто віддає своє життя на полі бою. Я вважаю, що сьогодні ці три речі важливі та найближчим часом ми повинні досягти результату», – підкреслив він.

Нагадаємо, 21 листопада, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем у Києві. Лідери обговорили поточний процес інтеграції України до ЄС та можливість майбутнього членства.