США застерегли компанії Китаю від торгівлі з ВПК РФ

Міністр фінансів США попереджає Китай щодо експорту товарів до Росії

Міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен застерегла компанії в Китаї від експорту в Росію товарів, які можуть застосовуватися для війни Росії проти України.

Вона заявила: "Я наголосила, що компаніям в КНР не дозволено надавати будь-яку підтримку для війни Росії проти України, і що вони зіткнуться з серйозними наслідками, якщо ігноруватимуть ту заборону" після завершення візиту до Пекіну.

Загроза санкцій США для банків, що проводять перекази до Росії

Керівниця американського мінфіну нагадала, що будь-які банки, які проводять перекази в Росію і тим самим сприяють забезпеченню російської оборонної промисловості військовими або будь-якими іншими товарами, що можуть бути застосовані у військових цілях, під загрозою санкцій США.

Санкції проти китайських компаній

США вже запровадили проти китайських компаній цілу низку санкцій з причини підтримки війни Росії проти України шляхом поставок товарів подвійного призначення, які можуть бути застосовані для військових потреб.

Білий дім також погрожує карати китайські компанії, які можуть бути пов'язані з використанням примусової праці в Синьцзян-Уйгурському автономному окрузі КНР. Крім цього, США хочуть відрізати Китай від високих технологій через побоювання, що Пекін використає їх військово.

Джерело: DW