The Telegraph назвав три види зброї, які можуть змінити хід війни в Україні

Артилерія, бронетехніка і ЗРК Patriot - найпотрібніше для ЗСУ

Україна потребує артилерійських снарядів, заявляє видання The Telegraph. США були головним постачальником снарядів для українських систем, передавши близько 2 млн снарядів. У поєднанні з поставками з ЄС і чеською ініціативою, це може дати Україні перевагу. Крім того, Україна просить поставити батареї ППО Patriot і ракети до них. ЗРК Patriot є найкращою системою протиповітряної оборони, здатною збивати російські ракети і літаки.

Коли українські ВПС збили 13 російських винищувачів-бомбардувальників, більша частина пострілів здійснена комплексом Patriot.

Видання стверджує, що Україна мала б розмістити Patriot у кожному з найбільших міст країни, а також на фронтах. Повністю озброївши артилерію і протиповітряну оборону, США повинні допомогти одній з найкращих українських бригад. Бронетехніку американського виробництва, такі як танки М-1 Abrams і бойові машини М-2 Bradley, можна було б використовувати разом зі старими екземплярами, які потребують капітального ремонту.

Крім того, в Україні виникає проблема з недостворенням 155-мм снарядів для артилерійських систем. На виробництво нових снарядів може піти час до другої половини цього року.