У Франції після виборів почалися заворушення

Вуличні бої після виборів у Франції
Вуличні бої після виборів у Франції

Після оголошення попередніх результатів виборів у Парижі та інших містах Франції почалися заворушення. Зіткнення з поліцією відбулися на площі Республіки у Парижі під час мітингу прихильників лівого "Нового народного фронту". На мітингу зібралося 8 000 людей.

Прихильники, які були одягнені в капюшони, намагалися спровокувати поліцію шляхом руйнування та підпалу меблів на вулиці, велосипедів та запуску феєрверків. Відповідно до цього поліцейські застосували сльозогінний газ та шумові гранати.

Зазначається про затримання принаймні однієї особи. Декілька магазинів та банків були пошкоджені.

Ситуація також є напруженою у Нанті, де сталися зіткнення з поліцією. У цьому інциденті було затримано трьох людей, а одного поліцейського госпіталізували з опіками.

Також у Ліоні спантеличена ситуація, оскільки прихильники праворадикального "Національного об'єднання" пересуваються вулицями у групах.

У неділю, 7 липня, завершилися позачергові парламентські вибори у Франції. За попередніми прогнозами, французькі ультраправі не змогли перемогти. Ліва коаліція "Новий народний фронт" лідирує у другому турі виборів, отримуючи від 180 до 215 місць у парламенті. Президентський блок Еммануеля Макрона "Разом" займає друге місце з можливим отриманням від 150 до 180 місць. "Національне об'єднання" Марін Ле Пен розташовується на третьому місці з можливим отриманням від 120 до 150 мандатів.

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь планує подати у відставку після другого туру парламентських виборів.

Читайте також