У Росії вночі підірвано трубопровід: розвідка оцінила наслідки (відео)

Спалах військового об'єкту в Росії

У Росії стався вибух на трубопроводі під Ростовом, який використовувався для перекачування нафтопродуктів до танкерів у порту Азовського морського порту. Інформацію про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

У ніч на 6 квітня 2024 року, в районі н. п. Азов (Ростовська обл.) внаслідок підриву трубопроводу, яким здійснювалось перекачування нафтопродуктів з місцевої нафтобази до танкерів у припортовій території «Азовського морського порту», завантаження танкерів нафтопродуктами припинено на невизначений термін», – повідомила розвідка.

За даними розвідки, підірваний об'єкт використовувався у військових цілях для підтримки війни з Україною державою-агресоркою.

Атаки на російські нафтопереробні заводи

Раніше СБУ разом з ГУР здійснили атаку на нафтопереробний завод в Татарстані. Атака дроном була спрямована на установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, що спричинило пожежу.

Також вибухи сталися на території особливої економічної зони «Алабуга» та на машинобудівному заводі «Уралмаш», що розташовані в російському Татарстані.